Мала зимска планинарска школица Златибор – 14-17.02.2019.

//Мала зимска планинарска школица Златибор – 14-17.02.2019.

Градска деца различитог узраста (њих 19 и петоро одраслих) дошли су на Златибор, у Планински дом Торник, спремни на авантуру и снежни планински угођај.

Чекала су нас три дана планинарења, искуственог учења, креативне игре и дружења. Деци смо показали опрему која се користи зими, како се правилно пакује ранац, како се прави стаза кроз снег, правили смо импровизовано склониште, како добити воду од снега, на стази смо пили чај, ходали смо по гребену. Абзајл, то јест спуштање по стенама ка Црном Рзаву су пробали сви. Деци су показани и основни планинарски чворови, које су са занимањем покушали да науче.
Попели смо се на Лупоглав – 1140м и Торник – 1496м.

Деца су цртала, правила оригами-кутије и “Златиборце” – штапиће, користећи материјале из природе. Уз клискање, грудвање и добро дружење, свима ће школица сигурно дуго бити у живом сећању, а циљ који смо поставили, да покажемо деци лепоту планинарења и планине и зимским условима, је свакако испуњен. То су омогућила сјајна деца, присутни родитељи, Златибор у свом зимском сјају и топао планински угођај у Планинском дому Торник.

2019-03-02T19:18:30+00:00