Loading Догађаји
  • Овај догађај је прошао.

Фото: Википедија/Тајга

Провeсти један дан на планини заједно са родитељима значи – заједничко усхићење, размену искустава, поверење и повезивање кроз доживљај откривања нечег непознатог, а присног, што је дубоко у нама самима. Зато се такав дан памти.

Другари, поведите родитеље ка чистим и разноликим Хомољским планинама и нека тај дан буде упамћен као ПОСЕБАН! А после наставите да сакупљате ВАШЕ ПОСЕБНЕ ДАНЕ!

Хомоље је у групи карпатско-балканских планина. Налази се у живописном пределу источне Србије и пружају се правцем исток-запад. Планина Јежевац, заједно са Малим и Великим Вуканом ограничава познату Горњачку клисуру, звану још и Капија Хомоља, интересантну за љубитеље природе који могу да се одмарају уз реку Млаву чији ток је пресеца. Клисура је занимљива и планинарима и алпинистима који на њеним стенама имају вежбалишта. Хомољске планине крију једину прашуму у Србији – Винатовачу, као и мноштво легенди и тајни које чува нетакнута и чиста природа.

– Полазимо у 7 часова са паркинга испред Београдске Арене, из бул. Зорана Ђинђића.

– Путујемо око 2 сата преко Пожаревца и Петровца на Млави до наших полазних тачака.

I група (око 10 км) – Јежевац: Од села Шетоње крећемо на пешачку туру ка Патуљковом извору, гребену и врху Јежевца, одакле се пружа величанствен поглед ка жагубичкој долини, Вукану, Штубеју, Бељаници… Планинарење завршавамо код манастира Горњак до 15 часова. Посета манастиру, одмор уз Млаву, цртање, заједничка игра балонима. 

II група (око 12 км) – Вукан: Од села Ждрело и планинарског дома ПК „Вукан“почињемо успон. Стаза води најпре на Велики Вукан (825 м), па дуж превоја до Малог Вукана (732 м). Одатле се спуштамо према чесми „Четири луле“, а даље асфалтним путем до манастира Горњак.

III група (око 6 км) – Горњак: Шетња од манастира до остатака манастира Благовештење и чесме „Четири луле“ и назад до манастира Горњак и одмор уз Млаву.

По приспећу планинара из све три групе, полазак за Београд; долазак око 20 часова.

ОПРЕМА: гојзерице или адекватна обућа, мали ранац са водом и храном, слојевита одећа, прилагођена временским приликама; заштита од ветра и падавина, пресвлака.

Цена превоза: 600 динара деца; 900 динара одрасли

ПРИЈАВЕ: Јагода Новески – 060 751 32 97;

                    Бојан Миловановић – 064 111 13 03;

                    Михаило Лазић – 069 210 98 30 или у Клубу:

ПК РАДНИЧКИ, Војводе Шупљикца 31, четвртком од 19 часова,  или info@pk-radnicki.rs

 

Влада републике Србије – Министарство омладине и спорта и град Београд – Градски секретаријат за спорт и
омладину, допринели су у значајној мери реализацији наших пројеката обезбеђивањем неопходних средстава
за њихово финансирање.