Loading Догађаји
  • Овај догађај је прошао.

ПОЛАЗАК:  Са паркинга у Устаничкој 125 ц (Коњарник), тачно у 7:00. Путујемо Ибарском магистралом до Овчар бање, одакле полазимо на пешачку туру ка врху Каблара и прелепом видиковцу на меандре Западне Мораве.

Полазимо на стазу од wellness центра, благим успоном до манастира Благовештење и одатле настављамо шумском стазом до ливаде подно летње бачије Митровића. Пролазимо Бачију и настављамо колским путем до подно врха Каблара на коме је путоказни стуб са мапом планинских врхова који се са те тачке виде (дело планинара Ратка Рабреновића). На два минута хода од стуба долазимо до прелепог видиковца са којег се виде меандри Западне Мораве и суседни Овчар, односно целокупна Овчарско Кабларска клисура.
Успон траје око 4 сата са паузама и висинском разликом од око 600 метара. Са врха Каблара спуштамо се колским путем, шумском стазом поред засеока Чвркићи и даље до манастира Никоље у трајању од око два сата умереног хода.
Обилазимо манастир Никоље и потом одлазимо на купање и уживање у термалним водама wellness центра Каблар (улазница за базен је 300 дин; температура воде 32°C). Укупна дужина стазе око 11 км и шест сати активног боравка у природи.
За Београд полазимо у 19:30 и стижемо најкасније до 22:30.
ОПРЕМА:  гојзерице, мали ранац са водом и храном, камашне, штапови за ходање, одећа прилагођена времену – слојевита, заштита од ветра и евентуалних падавина, а ко жели и неопходан прибор за базен.
ЦЕНА: 1.500 дин за чланове Клуба са уплаћеном чланарином. За групу од 40 учесника котизација ће бити умањена за 200 динара.
НАПОМЕНА: котизацијом није обухваћена исхрана; храну можете понети за све време током боравка, а ко хоће може ручати у ресторану wellnessa.
ПРИЈАВЉИВАЊЕ и информације на састанцима Клуба.
ВОДИЧНенад Царевић, 064 684 01 37