Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.

POLAZAK:  Sa parkinga u Ustaničkoj 125 c (Konjarnik), tačno u 7:00. Putujemo Ibarskom magistralom do Ovčar banje, odakle polazimo na pešačku turu ka vrhu Kablara i prelepom vidikovcu na meandre Zapadne Morave.

Polazimo na stazu od wellness centra, blagim usponom do manastira Blagoveštenje i odatle nastavljamo šumskom stazom do livade podno letnje bačije Mitrovića. Prolazimo Bačiju i nastavljamo kolskim putem do podno vrha Kablara na kome je putokazni stub sa mapom planinskih vrhova koji se sa te tačke vide (delo planinara Ratka Rabrenovića). Na dva minuta hoda od stuba dolazimo do prelepog vidikovca sa kojeg se vide meandri Zapadne Morave i susedni Ovčar, odnosno celokupna Ovčarsko Kablarska klisura.
Uspon traje oko 4 sata sa pauzama i visinskom razlikom od oko 600 metara. Sa vrha Kablara spuštamo se kolskim putem, šumskom stazom pored zaseoka Čvrkići i dalje do manastira Nikolje u trajanju od oko dva sata umerenog hoda.
Obilazimo manastir Nikolje i potom odlazimo na kupanje i uživanje u termalnim vodama wellness centra Kablar (ulaznica za bazen je 300 din; temperatura vode 32°C). Ukupna dužina staze oko 11 km i šest sati aktivnog boravka u prirodi.
Za Beograd polazimo u 19:30 i stižemo najkasnije do 22:30.
OPREMA:  gojzerice, mali ranac sa vodom i hranom, kamašne, štapovi za hodanje, odeća prilagođena vremenu – slojevita, zaštita od vetra i eventualnih padavina, a ko želi i neophodan pribor za bazen.
CENA: 1.500 din za članove Kluba sa uplaćenom članarinom. Za grupu od 40 učesnika kotizacija će biti umanjena za 200 dinara.
NAPOMENA: kotizacijom nije obuhvaćena ishrana; hranu možete poneti za sve vreme tokom boravka, a ko hoće može ručati u restoranu wellnessa.
PRIJAVLJIVANJE i informacije na sastancima Kluba.
VODIČNenad Carević, 064 684 01 37