Loading Догађаји
  • Овај догађај је прошао.

ПОЛАЗАК: са паркинга у Устаничкој 125ц (Коњарник), тачно у 8.00 часова. Путујемо ка Ваљеву.

Крећемо се наизменично десном и левом страном клисуре, уживајући у необичној лепоти једне од најчистијих река Европе. Прву паузу правимо код Вајата и Коњичког клуба, у непосредној близини Дегурићке пећине, одакле практично почиње кањон, и ту се можемо расхладити уз познати фрапе од малине и купање по жељи.

И на даље правимо успутне паузе за одмор и купање. Кањон Градца је питом, у смислу да нема препрека за које је потребно више од пешачења, осим што ћемо реку десетак пута прегазити. Стаза је означена, времена ће бити довољно и за фоткање и за пливање.

Ова траса је препорука свакоме ко жели да ужива уз реку. Они којима одговара мање пешачења и напора, туру ће завршити код Етно домаћинства близу манастира Ћелије, или се одморити на прелепој ливади код Еко бивака. Они који буду расположени за више акције, наставиће све до Јаког извора.

Пре него пођемо ка нашем возилу, посећујемо манастир Ћелије, познатом по једном од највећих православних духовника – архимандрита, богослова и филозофа Јустина Поповића – горостасне фигуре, интелектуалца и мудраца који је у овом манастиру, изолован и одбачен од комунистичких власти, живео и стварао од 1947. до 1979. године.
Пењање уз степенице од манастира је вероватно и најтежи део ове туре, а ту нас чека превоз који ће нас одвести до ресторана на заслужен одмор и закуску по жељи.

Након свега тога полазимо до 20 часова за Београд.

ЦЕНА: 1.400 дин за чланове Клуба са плаћеном чланарином за 2018. годину. За групу од 40 учесника износ се умањује за 200 динара.
ОПРЕМА: имајте у виду да ћемо газити реку, па не препоручујем да то чините босоноги, боље обујте оно што ће таквом кретању највише одговарати (понесите обућу подесну за кретање по води), а стазом, наравно, у гојзерицама.

ПРИЈАВЕ и ИНФОРМАЦИЈЕ на састанцима Клуба, четвртком у 19.00, улица Војводе Шупљикца 31.

ВОДИЧ: Ненад Царевић