Loading Догађаји
  • Овај догађај је прошао.

Повлен се налази југозападно од Ваљева, на 30 км од овог лепог града. Велики врх (1271 м) је најнижи, а Мали врх (1347 м) је највиши врх ове занимљиве планине чији предели и разноликост терена планинаре не остављају равнодушним.

План акције:

– Полазак у 7 часова са паркинга кoд Арене (Бул. З. Ђинђића)

– На пешачку туру крећемо у 10 часова. У планинарском дому остављамо вишак ствари, а ту ћемо, у повратку, и ручати – код наших домаћина из планинарског клуба „Повлен“.

– На једној од пауза деца ће сазнати ко су херпетолози и шта раде, као и зашто су гмизавци и водоземци важни у природи. Cвако ће направити и свог малог гмизавца, кога ће понети кући…

– Преко сва три врха ове планине прелазимо стазу дугу око 13 километара, са укупном висинском разликом око 700м (у успону и силаску), а успут ћемо видети и интересантне вулканске стене – Плоче.

– У дом се враћамо око 16 часова, на ручак и дружење.

– У Београд се враћамо до 20 часова и 30 минута.

ОПРЕМА: гојзерице, слојевито облачење, јакна са капуљачом, пресвлака, мали ранац са две боце од пола литра воде, сендвич, воћка.

ЦЕНА: 1.600 динара – са ручком. Ко не жели ручак, умањује се цена за 300 динара.

ПРИЈАВЕ: Јагода Новески – 060 751 32 9.

Аконтацију од 1000 динара уплатити на састанку нашег клуба Раднички – Војводе Шупљикца 31, четвртком од 19 часова или пост-нет упутницом у пошти.

Пријаве до 05.06.2018.