Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.

Povlen se nalazi jugozapadno od Valjeva, na 30 km od ovog lepog grada. Veliki vrh (1271 m) je najniži, a Mali vrh (1347 m) je najviši vrh ove zanimljive planine čiji predeli i raznolikost terena planinare ne ostavljaju ravnodušnim.

Plan akcije:

– Polazak u 7 časova sa parkinga kod Arene (Bul. Z. Đinđića)

– Na pešačku turu krećemo u 10 časova. U planinarskom domu ostavljamo višak stvari, a tu ćemo, u povratku, i ručati – kod naših domaćina iz planinarskog kluba „Povlen“.

– Na jednoj od pauza deca će saznati ko su herpetolozi i šta rade, kao i zašto su gmizavci i vodozemci važni u prirodi. Cvako će napraviti i svog malog gmizavca, koga će poneti kući…

– Preko sva tri vrha ove planine prelazimo stazu dugu oko 13 kilometara, sa ukupnom visinskom razlikom oko 700m (u usponu i silasku), a usput ćemo videti i interesantne vulkanske stene – Ploče.

– U dom se vraćamo oko 16 časova, na ručak i druženje.

– U Beograd se vraćamo do 20 časova i 30 minuta.

OPREMA: gojzerice, slojevito oblačenje, jakna sa kapuljačom, presvlaka, mali ranac sa dve boce od pola litra vode, sendvič, voćka.

CENA: 1.600 dinara – sa ručkom. Ko ne želi ručak, umanjuje se cena za 300 dinara.

PRIJAVE: Jagoda Noveski – 060 751 32 9.

Akontaciju od 1000 dinara uplatiti na sastanku našeg kluba Radnički – Vojvode Šupljikca 31, četvrtkom od 19 časova ili post-net uputnicom u pošti.

Prijave do 05.06.2018.