Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.

POLAZAK: sa parkinga u Ustaničkoj 125c (Konjarnik), tačno u 8.00 časova. Putujemo ka Valjevu.

Krećemo se naizmenično desnom i levom stranom klisure, uživajući u neobičnoj lepoti jedne od najčistijih reka Evrope. Prvu pauzu pravimo kod Vajata i Konjičkog kluba, u neposrednoj blizini Degurićke pećine, odakle praktično počinje kanjon, i tu se možemo rashladiti uz poznati frape od maline i kupanje po želji.

I na dalje pravimo usputne pauze za odmor i kupanje. Kanjon Gradca je pitom, u smislu da nema prepreka za koje je potrebno više od pešačenja, osim što ćemo reku desetak puta pregaziti. Staza je označena, vremena će biti dovoljno i za fotkanje i za plivanje.

Ova trasa je preporuka svakome ko želi da uživa uz reku. Oni kojima odgovara manje pešačenja i napora, turu će završiti kod Etno domaćinstva blizu manastira Ćelije, ili se odmoriti na prelepoj livadi kod Eko bivaka. Oni koji budu raspoloženi za više akcije, nastaviće sve do Jakog izvora.

Pre nego pođemo ka našem vozilu, posećujemo manastir Ćelije, poznatom po jednom od najvećih pravoslavnih duhovnika – arhimandrita, bogoslova i filozofa Justina Popovića – gorostasne figure, intelektualca i mudraca koji je u ovom manastiru, izolovan i odbačen od komunističkih vlasti, živeo i stvarao od 1947. do 1979. godine.
Penjanje uz stepenice od manastira je verovatno i najteži deo ove ture, a tu nas čeka prevoz koji će nas odvesti do restorana na zaslužen odmor i zakusku po želji.

Nakon svega toga polazimo do 20 časova za Beograd.

CENA: 1.400 din za članove Kluba sa plaćenom članarinom za 2018. godinu. Za grupu od 40 učesnika iznos se umanjuje za 200 dinara.
OPREMA: imajte u vidu da ćemo gaziti reku, pa ne preporučujem da to činite bosonogi, bolje obujte ono što će takvom kretanju najviše odgovarati (ponesite obuću podesnu za kretanje po vodi), a stazom, naravno, u gojzericama.

PRIJAVE i INFORMACIJE na sastancima Kluba, četvrtkom u 19.00, ulica Vojvode Šupljikca 31.

VODIČ: Nenad Carević