Loading Догађаји
  • Овај догађај је прошао.
ПОЛАЗАК: са паркинга у Устаничкој 125ц (Коњарник), тачно у 8:00. Путујемо ка Ваљеву. Крећемо се наизменично десном и левом обалом речице, уживајући у њеној необичној лепоти. Прву паузу правимо код Вајата и Коњичког клуба у непосредној близини Дегурићке пећине, одакле практично почиње кањон и ту ћемо се расхладити уз познати фрапе од малине и купање по жељи.
И даље ћемо правити успутне паузе за одмор и купање. Кањон Градца је питом, нема препрека за које је потребно више од пешачења, али реку ћемо десетак пута прегазити. Стаза је означена, времена ће бити довољно и за фоткање и за пливање.
Ова траса је препорука свакоме ко жели да ужива уз реку. Они којима одговара мање пешачења и напора, туру ће завршити код Етно домаћинства близу манастира Ћелије или ће се одморити на прелепој ливади код Еко бивка. Они који буду расположени за више акције, наставиће све до Јаког извора.
Пре него што пођемо ка возилу, посећујемо манастир Ћелије, који је познат по једном од највећих православних духовника – архимандрита, богослова и филозофа Јустина Поповића. Пењање уз степенице од манастира је вероватно и најтежи део ове туре. А ту нас чека превоз који ће нас одвести до ресторана на заслужен одмор и закуску по жељи. Након свега тога полазимо до 20 часова за Београд.
ЦЕНА: 1.400 дин за чланове Клуба са измиреном годишњом чланарином
За групу од 40 учесника износ котизације се умањује за 200 динара.
ОПРЕМА:  имајте у виду да ћемо газити реку и не препоручујем да то чините босоноги, боље обујте оно што ће таквом кретању највише одговарати (понесите обућу подесну за кретање водом), а стазом наравно у гојзерицама.
ПРИЈАВЕ и ИНФОРМАЦИЈЕ на састанцима Клуба четвртком у 19.00
ВОДИЧ: Ненад Царевић, 064 684 01 37