Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
POLAZAK: sa parkinga u Ustaničkoj 125c (Konjarnik), tačno u 8:00. Putujemo ka Valjevu. Krećemo se naizmenično desnom i levom obalom rečice, uživajući u njenoj neobičnoj lepoti. Prvu pauzu pravimo kod Vajata i Konjičkog kluba u neposrednoj blizini Degurićke pećine, odakle praktično počinje kanjon i tu ćemo se rashladiti uz poznati frape od maline i kupanje po želji.
I dalje ćemo praviti usputne pauze za odmor i kupanje. Kanjon Gradca je pitom, nema prepreka za koje je potrebno više od pešačenja, ali reku ćemo desetak puta pregaziti. Staza je označena, vremena će biti dovoljno i za fotkanje i za plivanje.
Ova trasa je preporuka svakome ko želi da uživa uz reku. Oni kojima odgovara manje pešačenja i napora, turu će završiti kod Etno domaćinstva blizu manastira Ćelije ili će se odmoriti na prelepoj livadi kod Eko bivka. Oni koji budu raspoloženi za više akcije, nastaviće sve do Jakog izvora.
Pre nego što pođemo ka vozilu, posećujemo manastir Ćelije, koji je poznat po jednom od najvećih pravoslavnih duhovnika – arhimandrita, bogoslova i filozofa Justina Popovića. Penjanje uz stepenice od manastira je verovatno i najteži deo ove ture. A tu nas čeka prevoz koji će nas odvesti do restorana na zaslužen odmor i zakusku po želji. Nakon svega toga polazimo do 20 časova za Beograd.
CENA: 1.400 din za članove Kluba sa izmirenom godišnjom članarinom
Za grupu od 40 učesnika iznos kotizacije se umanjuje za 200 dinara.
OPREMA:  imajte u vidu da ćemo gaziti reku i ne preporučujem da to činite bosonogi, bolje obujte ono što će takvom kretanju najviše odgovarati (ponesite obuću podesnu za kretanje vodom), a stazom naravno u gojzericama.
PRIJAVE i INFORMACIJE na sastancima Kluba četvrtkom u 19.00
VODIČ: Nenad Carević, 064 684 01 37