Loading Догађаји
  • Овај догађај је прошао.

Због неповољне временске прогнозе неће се ићи на Овчар који је планиран за недељу 16.04.2017. године. Промењена је и цена 1.450,00 динара.

Субота, 15. април:

ПОЛАЗАК:  са паркинга у Устаничкој 125 (Коњарник), тачно у 7.00 h. Путујемо Ибарском магистралом до Овчар бање, одакле полазимо на пешачку туру ка врху Каблара и прелепом видиковцу на меандре Западне Мораве.

Полазимо на стазу од мотела Дом (око 290 m), благим успоном кроз шуму и застајемо на видиковцу са кога се види Овчар бања. Настављамо шумском стазом до изласка на Седло (такође леп видиковац) и после краћег предаха продужавамо до ливаде подно летње бачије Митровића. Пролазимо Бачију и настављамо колским путем до подно врха Каблара  на коме је путоказни стуб са мапом планинских врхова који се са те тачке виде (дело планинара Ратка Рабреновића). На два минута хода од стуба долазимо на прелепи видиковац на меандре Западне Мораве и суседни Овчар, односно целокупну Овчарско Кабларску клисуру.

Успон траје око 4 сата са паузама и висинском разликом од око 600 m. Са врха Каблара се спуштамо колским путем, шумском стазом поред засеока Чвркићи и даље до манастира Никоље у трајању од око два  сата умереног хода. Обилазимо манастир Никоље и потом одлазимо на купање и уживање у термалним водама „Wellness“ центра Каблар (температура воде 32 °C). Укупна дужина стазе око 11 km и шест сати активног боравка у природи. Односно по жељи учесника, део групе би наставио пешачење до манастира Јовање и Успење и продужио пешачење за додатних 5 km, што би укупно било око 16 km. По завршетку пешачког дела акције, одлазимо у „Wellness“ центра Каблар (улазница за базен је 300 дин).

ОПРЕМА:   гојзерице, мали ранац са водом и храном за успут, камашне, штапови за ходање, одећа прилагођена времену, слојевита, заштита од ветра и евентуалних падавина, а ко жели и неопходан прибор за базен.

ИЗНОС КОТИЗАЦИЈЕ:

1.450 динара

За велику групу (бус) котизација ће бити умањена за 200 динара.

НАПОМЕНА: котизацијом није обухваћена храна.

ПРИЈАВЉИВАЊЕ  и информације четвртком у 19 часова, на састанцима Клуба.