Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.

Zbog nepovoljne vremenske prognoze neće se ići na Ovčar koji je planiran za nedelju 16.04.2017. godine. Promenjena je i cena 1.450,00 dinara.

Subota, 15. april:

POLAZAK:  sa parkinga u Ustaničkoj 125 (Konjarnik), tačno u 7.00 h. Putujemo Ibarskom magistralom do Ovčar banje, odakle polazimo na pešačku turu ka vrhu Kablara i prelepom vidikovcu na meandre Zapadne Morave.

Polazimo na stazu od motela Dom (oko 290 m), blagim usponom kroz šumu i zastajemo na vidikovcu sa koga se vidi Ovčar banja. Nastavljamo šumskom stazom do izlaska na Sedlo (takođe lep vidikovac) i posle kraćeg predaha produžavamo do livade podno letnje bačije Mitrovića. Prolazimo Bačiju i nastavljamo kolskim putem do podno vrha Kablara  na kome je putokazni stub sa mapom planinskih vrhova koji se sa te tačke vide (delo planinara Ratka Rabrenovića). Na dva minuta hoda od stuba dolazimo na prelepi vidikovac na meandre Zapadne Morave i susedni Ovčar, odnosno celokupnu Ovčarsko Kablarsku klisuru.

Uspon traje oko 4 sata sa pauzama i visinskom razlikom od oko 600 m. Sa vrha Kablara se spuštamo kolskim putem, šumskom stazom pored zaseoka Čvrkići i dalje do manastira Nikolje u trajanju od oko dva  sata umerenog hoda. Obilazimo manastir Nikolje i potom odlazimo na kupanje i uživanje u termalnim vodama „Wellness“ centra Kablar (temperatura vode 32 °C). Ukupna dužina staze oko 11 km i šest sati aktivnog boravka u prirodi. Odnosno po želji učesnika, deo grupe bi nastavio pešačenje do manastira Jovanje i Uspenje i produžio pešačenje za dodatnih 5 km, što bi ukupno bilo oko 16 km. Po završetku pešačkog dela akcije, odlazimo u „Wellness“ centra Kablar (ulaznica za bazen je 300 din).

OPREMA:   gojzerice, mali ranac sa vodom i hranom za usput, kamašne, štapovi za hodanje, odeća prilagođena vremenu, slojevita, zaštita od vetra i eventualnih padavina, a ko želi i neophodan pribor za bazen.

IZNOS KOTIZACIJE:

1.450 dinara

Za veliku grupu (bus) kotizacija će biti umanjena za 200 dinara.

NAPOMENA: kotizacijom nije obuhvaćena hrana.

PRIJAVLJIVANJE  i informacije četvrtkom u 19 časova, na sastancima Kluba.