Loading Догађаји
  • Овај догађај је прошао.

Радан планина лежи између реке Топлице на северу и реке Јабланице на свом јужном делу. Припада Родопским планинама, а занимљиво је да се налази управо на месту где се Родопи сударају са Динаридима.

5 април, петак
Полазак у 18:00 часова са паркинга код Новобеоградске арене, у Бул. Зорана Ђинђића. Путујемо аутупутем до до искључења за Гаџин Хан, затим магистралним путевима до села Боринци, где стижемо пре поноћи и смештамо се у куће локалних домаћина.
6. април, субота
Нећемо журити – одмор и устајање од 8-9 часова. Полазак на пешачење у 10 часова. Извршићемо успон на Петров врх (1150 мнв.). Стаза је кружна, укупне дужине 14 км, а висинска разлика износи око 500 метара. После успона ћемо се вратити у Боринце. Трајање пешачења максимално са паузама до 5 часова. У селу настављамо дружење са домаћинима. Време за слободне активности.
7. април, недеља
Устајање у 7 часова, полазак на туру у 8 часова. Данас ћемо извшити успон на највећи врх Радан планине, Шопот (1409 мнв). Дужина стазе је 20 км, са висинском разликом од 750 метара. Са паузама за уживање и без журбе, успон и спуст трајаће 6-7 часова. Након повратка у Боринце, ручак и паковање. Полазак за Београд је у 17 часова, долазак до 22 часа.

Учесници иду на сопствену одговорност, уз строго придржавање Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности ПСС:http://www.pss.rs/wp-content/uploads/2015/11/6-pravilnik-o-bezbednosti.pdf

Локални водич на акцији биће Перица Петровић, становник села Боринце, пријатељ и наш колега-планинар, лиценцирани водич. Ова акција је његов позив на дружење, и за сву организацију, смештај и гостопримство захвалићемо њему.

Цена акције: 4000 динара (на бази 8 учесника). У цену улази превоз изнајмљеним возилом, путарине, трошкови дневница и режија возача, два ноћења у приватним кућама, услуге локалног водича.

Храна: из ранца, а могућ је договор са домаћинима око спремања хране у селу.

Опрема: Ципеле, камашне, чеона лампа, штапови, заштита од кише, резервна пресвлака.

Документа: Планинарска књижица са плаћеном чланарином за 2019. годину.

Водич: Бојан Јелић, МБ 675, тел 064/031-0146, bokijelic3@gmail.com

Пријаве уз аконтацију од 3000 динара, сваког четвртка од 19-20ч у просторијама ПК Раднички, Војводе Шупљикца 31, Црвени Крст, или пост-нет уплатом.
Без уплаћене аконтације пријава се сматра неважећом. У случају одустајања потребно је пронаћи замену, уплаћена аконтација се не враћа.