Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.

Radan planina leži između reke Toplice na severu i reke Jablanice na svom južnom delu. Pripada Rodopskim planinama, a zanimljivo je da se nalazi upravo na mestu gde se Rodopi sudaraju sa Dinaridima.

5 april, petak
Polazak u 18:00 časova sa parkinga kod Novobeogradske arene, u Bul. Zorana Đinđića. Putujemo autuputem do do isključenja za Gadžin Han, zatim magistralnim putevima do sela Borinci, gde stižemo pre ponoći i smeštamo se u kuće lokalnih domaćina.
6. april, subota
Nećemo žuriti – odmor i ustajanje od 8-9 časova. Polazak na pešačenje u 10 časova. Izvršićemo uspon na Petrov vrh (1150 mnv.). Staza je kružna, ukupne dužine 14 km, a visinska razlika iznosi oko 500 metara. Posle uspona ćemo se vratiti u Borince. Trajanje pešačenja maksimalno sa pauzama do 5 časova. U selu nastavljamo druženje sa domaćinima. Vreme za slobodne aktivnosti.
7. april, nedelja
Ustajanje u 7 časova, polazak na turu u 8 časova. Danas ćemo izvšiti uspon na najveći vrh Radan planine, Šopot (1409 mnv). Dužina staze je 20 km, sa visinskom razlikom od 750 metara. Sa pauzama za uživanje i bez žurbe, uspon i spust trajaće 6-7 časova. Nakon povratka u Borince, ručak i pakovanje. Polazak za Beograd je u 17 časova, dolazak do 22 časa.

Učesnici idu na sopstvenu odgovornost, uz strogo pridržavanje Pravilnika o bezbednosti i odgovornosti u izvođenju planinarskih aktivnosti PSS:http://www.pss.rs/wp-content/uploads/2015/11/6-pravilnik-o-bezbednosti.pdf

Lokalni vodič na akciji biće Perica Petrović, stanovnik sela Borince, prijatelj i naš kolega-planinar, licencirani vodič. Ova akcija je njegov poziv na druženje, i za svu organizaciju, smeštaj i gostoprimstvo zahvalićemo njemu.

Cena akcije: 4000 dinara (na bazi 8 učesnika). U cenu ulazi prevoz iznajmljenim vozilom, putarine, troškovi dnevnica i režija vozača, dva noćenja u privatnim kućama, usluge lokalnog vodiča.

Hrana: iz ranca, a moguć je dogovor sa domaćinima oko spremanja hrane u selu.

Oprema: Cipele, kamašne, čeona lampa, štapovi, zaštita od kiše, rezervna presvlaka.

Dokumenta: Planinarska knjižica sa plaćenom članarinom za 2019. godinu.

Vodič: Bojan Jelić, MB 675, tel 064/031-0146, bokijelic3@gmail.com

Prijave uz akontaciju od 3000 dinara, svakog četvrtka od 19-20č u prostorijama PK Radnički, Vojvode Šupljikca 31, Crveni Krst, ili post-net uplatom.
Bez uplaćene akontacije prijava se smatra nevažećom. U slučaju odustajanja potrebno je pronaći zamenu, uplaćena akontacija se ne vraća.