Loading Догађаји
  • Овај догађај је прошао.

ПК „Раднички“ организује успон на једну од наших најлепших планина за Т-ПЛАНИНЦЕ и клинце са добром кондицијом, али и оне старије, који могу да их прате…

Јован Цвијић је назвао Суву планину ”Алпима на југу Србије”, а због њених окомитих стена на северној страни планине, поредио је са Велебитом. Због карактеристичног облика, рељефа и грађе свакако је драгуљ југоисточне Србије. Припада групи Карпатско-Балканских планина и простире се правцем северозапад-југоисток. Масив са појавним облицима крашког рељефа, ризница је седимената различите старости, где је нађено 128 ендемичних врста флоре, 129 врста птица и као такав законом је заштићен као резерват природе и објекат геонаслеђа Србије.

ПЛАН акције

Полазимо у суботу, 25.03.2017. из Скерлићеве ул. (код Храма Св. Саве) у 06.ч.ујутро. Путујемо ауто-путем ка Нишу, а затим ка Бојаниним водама, одакле почиње успон (рачунамо да ћемо кренути на успон око 10:30 и да ће са паузама трајати највише 4 часа.

Бојанине воде, 850м. – Девојачки гроб, 1311м. – Трем, 1810м. – укупно око 1000м. успона.

Силазак је истом стазом, до Бојаниних вода око 16-16:30. Одатле настављамо аутобусом ка Нишкој Бањи (17км.) и ресторану „Гурманова тајна“ ,где смо на одмору и ручку.

За Београд крећемо око 18-18:30 где стижемо најдаље око 22:00.

ОПРЕМА

Обавезне су гојзерице, јакна са капуљачом, капа, рукавице, резервне чарапе, слојевито се обући… пресвлака, ранац са 1,5 л воде, подељене у 3 мале боце, неки сендвичи, воће, суво воће или неки слаткиш, за брзо враћање енергије…

Цена ове акције, без ручка је 2500 дин. Са ручком у ресторану – 3000 дин.
Цена обухвата – превоз, путарину, трошкове возача и водича…

Пријаве, закључно са 20. мартом код водича или на састанцима у Клубу, четвртком од 19 часова.

ВОДИЧИ: Ненад Царевић и Јагода Новески.