Loading Догађаји
  • Овај догађај је прошао.

ПОЛАЗАК: У 7 часова са паркинга у Устаничкој 125 ц (Коњарник, код хотела „Србија“). Молимо вас да дођете 15-ак минута раније, како бисмо кренули на време. Оно што нам је потребно је цео дан за опуштену акцију, а када већ зато идемо дан раније, онда смо га богато испланирали: путујемо преко Ваљева и Дебелог Брда ка Бајиној Башти и Перућцу, где правимо већу паузу (сат и по) да бисмо прошетали дуж најкраће реке у земљи – Врело, коју другачије зову Година, јер је дугачка свега 365 метара. Обилазимо стару воденицу, ушће Врела у Дрину… Можемо се освежити директно у Дрини, или у ресторану изнад водопада реке Врело.

Стижемо у Ђуриће и подижемо шаторе крај старе школе, пред самим кањоном Белог Рзава. Вечерамо, а после, воља нам ићи на плажу Спајића језера, или пењати се на стену изнад логора.

Недеља, 2. септембар:

Буђење у 7 часова, доручак, паковање шатора. Возач долази како бисмо ствари унели у комби. До 8.30 полазимо у кањон. Проћи ћемо га коритом, неких 2,6 km, а потом се пењемо десно уз Солиле и преко Кошаришта, Трифковића и Костића, уском шумском стазом стижемо до места одакле смо пошли и где нас чека возило.

Укупна дужина трасе износи 8 километара, а висинска разлика 400 m. Током повратка, паузу правимо у ресторану иза Бајине Баште.

ОПРЕМА: гојзерице, обућа за воду, шатор, врећа, подлошка, батеријска (чеона) лампа, храна за успут и за доручак. Неопходно је да за пролазак кањона будете обучени тако да вам кретање кроз воду не представља проблем, дакле: купаћи, или шорц, обућа од неопрена, спортска сандала (или крокс) или патике.

Храна за успут, током хода, из ранца. У недељу, при повратку ћемо, по жељи, ручати у ресторану крај Дрине.

НАПОМЕНА: На једном месту у кањону, високом око 3 метра спуштаћемо се један по један помоћу прусика и ужета. Иза тог места наилазимо на потез дуг свега неколико метара, који ћемо препливати. Све остало је обичан ход са малим ранчевима на леђима. Ово није екстремни кањон и може га проћи сваки рекреативац.

ПРИЈАВЕ и информације на састанцима Клуба четвртком у 19.00, у Војводе Шупљикца 31.

ЦЕНА: 2.600 дин за чланове Клуба са плаћеном годишњом чланарином.

У ЦЕНУ УКЉУЧЕНО: превоз, логорска вечера и трошкови организације.

Не планира се велика група, пријавите се на време јер је број учесника ограничен.

ВОДИЧ: Ненад Царевић, 064 684 01 37