Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.

POLAZAK: U 7 časova sa parkinga u Ustaničkoj 125 c (Konjarnik, kod hotela „Srbija“). Molimo vas da dođete 15-ak minuta ranije, kako bismo krenuli na vreme. Ono što nam je potrebno je ceo dan za opuštenu akciju, a kada već zato idemo dan ranije, onda smo ga bogato isplanirali: putujemo preko Valjeva i Debelog Brda ka Bajinoj Bašti i Perućcu, gde pravimo veću pauzu (sat i po) da bismo prošetali duž najkraće reke u zemlji – Vrelo, koju drugačije zovu Godina, jer je dugačka svega 365 metara. Obilazimo staru vodenicu, ušće Vrela u Drinu… Možemo se osvežiti direktno u Drini, ili u restoranu iznad vodopada reke Vrelo.

Stižemo u Đuriće i podižemo šatore kraj stare škole, pred samim kanjonom Belog Rzava. Večeramo, a posle, volja nam ići na plažu Spajića jezera, ili penjati se na stenu iznad logora.

Nedelja, 2. septembar:

Buđenje u 7 časova, doručak, pakovanje šatora. Vozač dolazi kako bismo stvari uneli u kombi. Do 8.30 polazimo u kanjon. Proći ćemo ga koritom, nekih 2,6 km, a potom se penjemo desno uz Solile i preko Košarišta, Trifkovića i Kostića, uskom šumskom stazom stižemo do mesta odakle smo pošli i gde nas čeka vozilo.

Ukupna dužina trase iznosi 8 kilometara, a visinska razlika 400 m. Tokom povratka, pauzu pravimo u restoranu iza Bajine Bašte.

OPREMA: gojzerice, obuća za vodu, šator, vreća, podloška, baterijska (čeona) lampa, hrana za usput i za doručak. Neophodno je da za prolazak kanjona budete obučeni tako da vam kretanje kroz vodu ne predstavlja problem, dakle: kupaći, ili šorc, obuća od neoprena, sportska sandala (ili kroks) ili patike.

Hrana za usput, tokom hoda, iz ranca. U nedelju, pri povratku ćemo, po želji, ručati u restoranu kraj Drine.

NAPOMENA: Na jednom mestu u kanjonu, visokom oko 3 metra spuštaćemo se jedan po jedan pomoću prusika i užeta. Iza tog mesta nailazimo na potez dug svega nekoliko metara, koji ćemo preplivati. Sve ostalo je običan hod sa malim rančevima na leđima. Ovo nije ekstremni kanjon i može ga proći svaki rekreativac.

PRIJAVE i informacije na sastancima Kluba četvrtkom u 19.00, u Vojvode Šupljikca 31.

CENA: 2.600 din za članove Kluba sa plaćenom godišnjom članarinom.

U CENU UKLJUČENO: prevoz, logorska večera i troškovi organizacije.

Ne planira se velika grupa, prijavite se na vreme jer je broj učesnika ograničen.

VODIČ: Nenad Carević, 064 684 01 37