Loading Догађаји
  • Овај догађај је прошао.

Кањон реке Вољевице налази се на планини Бешњаји, у непосредној близини града Крагујевца. Кањон је леп, питом, једноставан за пролаз и погодан је за све категорије планинара, како и за оне са слабијом кондицијом, тако и за децу.

19 мај, недеља
Полазак из Скерлићеве улице у 7 часова. Путујемо аутопутем до искључења за Крагујевац, затим преко Крагујевца настављамо до села Букуровац, одакле ћемо кренути на туру –  уз успутну паузу, долазак на полазну тачку планира се до 9:30 часова.

Кањон је испресецан ливадама и шумама, са благим висинским разликама направићемо 500 метара успона и спуста. Воду нећемо газити, али на доста места мораћемо да је прескачемо, што ће ову шетњу чинити само аткрактивнијом. Дужина трајања туре са паузама и одмарањима трајаће око 5 часова. За то време препешачићемо 12-13 км.
По завршетку туру окрепићемо се и по жељи ручати у оближњем ресторану.
Полазак за Београд планиран је око 17 часова, а долазак до 20 часова.

Цена: 1500 динара
У цену улази:  превоз изнајмљеним возилом, путарине, трошак оброка возача и услуге локалног водича.

Опрема:  ципеле, штапови, резервна пресвлака.

Документа: Планинарска књижица са плаћеном чланарином за 2019 годину.

Храна:  Из ранца

Водич: Бојан Јелић,  МБ675, тел 064/031-0146,  bokijelic3@gmail.com 
( због боравка водича у иностранству пожељно је писати на мејл или звати на вибер)

Пријаве уз аконтацију од 1000 динара , сваког четвртка од 19-20ч у просторијама ПД Раднички, Војводе Шупљикца 31, Црвени Крст, или пост-нет уплатом на број телефона водича. Без извршене уплате пријава се сматра неважећом. У случају одустајања пронаћи замену, у противном, уплаћена аконтација се не враћа.