Loading Догађаји
  • Овај догађај је прошао.

Загајичка брда су део Делиблатске пешчаре и због свог изгледа и конфигурације терена сматрају се природним феноменом. Велики број брда висине 200-300 метара, јасно заобљених и међусобно одвојених, остављају утисак бајковитог предела, потпуно атипичног у односу на оно што смо навикли да виђамо у природи, посебно у Банату. Загајичка брда у пролеће одишу лепотом, а терен је пун ендемских врста биљака и животиња.  Тура је пешачка, дужине око 16-17 км, и прилагођена је свим категоријама планинара.

07:30 – Полазак са паркинга у Скерлићевој улици код Храма Светог Саве. Пожељно је доћи 15 минута раније. Возићемо се преко Панчева, Ковина, према месту Гај и даље до села Гребенац – наше полазне тачке за ову туру. Уз успутне кратке паузе, очекивани полазак на стазу из села Гребенац је око 10:00 часова, а очекивано трајање пешачења, са паузама, је око 5 сати.

Након тога, кратком вожњом минибусом преко моста на каналу Дунав-Тиса-Дунав, Врачевог Гаја и Банатске Паланке,  стижемо у Стару Паланку на Дунаву где ћемо се одморити у локалном ресторану са погледом на тврђаву Рам.

Планирани повратак у Београд је између 19:00 и 20:00 часова.

Учесници акције на акцију полазе на сопствену одговорност, уз дужно придржавање Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности Планинарског Савеза Србије:http://www.pss.rs/wp-content/uploads/2015/11/6-pravilnik-o-bezbednosti.pdf

Водич задржава право измене плана акције у случају непредвиђених околности.

Храна и вода: На акцију треба понети са собом минимум 2 литра воде. Храна – из ранца (на тури). По завршетку туре одлазимо у Стару Паланку где ћемо сести у ресторан на Дунаву са приступачним ценама. Може се поручити рибља чорба или неко друго јело, према индивидуалном избору.

Документа: Лична карта, планинарска књижица са плаћеном чланарином за 2019. годину.

Опрема: Планинарске ципеле, кабаница, резервна пресвлака, фото апарат, добро расположење.

Водич: Иван Хрњичек, МБ 674, тел. 064 222 67 51, ivan.hrnjicek@gmail.com

Цена акције – Са  пријављених 15 учесника: 1,200 динара, са попуњеним минибусом (20 учесника): 1,000 динара. У цену су урачунати сви трошкови акције: превоз и организациони трошкови. Активности после акције, у ресторану на Дунаву у Старој Паланци су према индивидуалном избору.

Пријаве се могу извршити сваког четвртка од 19-20 часова у просторијама ПК Раднички, Војводе Шупљикца 31, Црвени Крст.