Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.

Kanjon reke Voljevice nalazi se na planini Bešnjaji, u neposrednoj blizini grada Kragujevca. Kanjon je lep, pitom, jednostavan za prolaz i pogodan je za sve kategorije planinara, kako i za one sa slabijom kondicijom, tako i za decu.

19 maj, nedelja
Polazak iz Skerlićeve ulice u 7 časova. Putujemo autoputem do isključenja za Kragujevac, zatim preko Kragujevca nastavljamo do sela Bukurovac, odakle ćemo krenuti na turu –  uz usputnu pauzu, dolazak na polaznu tačku planira se do 9:30 časova.

Kanjon je ispresecan livadama i šumama, sa blagim visinskim razlikama napravićemo 500 metara uspona i spusta. Vodu nećemo gaziti, ali na dosta mesta moraćemo da je preskačemo, što će ovu šetnju činiti samo atkraktivnijom. Dužina trajanja ture sa pauzama i odmaranjima trajaće oko 5 časova. Za to vreme prepešačićemo 12-13 km.
Po završetku turu okrepićemo se i po želji ručati u obližnjem restoranu.
Polazak za Beograd planiran je oko 17 časova, a dolazak do 20 časova.

Cena: 1500 dinara
U cenu ulazi:  prevoz iznajmljenim vozilom, putarine, trošak obroka vozača i usluge lokalnog vodiča.

Oprema:  cipele, štapovi, rezervna presvlaka.

Dokumenta: Planinarska knjižica sa plaćenom članarinom za 2019 godinu.

Hrana:  Iz ranca

Vodič: Bojan Jelić,  MB675, tel 064/031-0146,  bokijelic3@gmail.com 
( zbog boravka vodiča u inostranstvu poželjno je pisati na mejl ili zvati na viber)

Prijave uz akontaciju od 1000 dinara , svakog četvrtka od 19-20č u prostorijama PD Radnički, Vojvode Šupljikca 31, Crveni Krst, ili post-net uplatom na broj telefona vodiča. Bez izvršene uplate prijava se smatra nevažećom. U slučaju odustajanja pronaći zamenu, u protivnom, uplaćena akontacija se ne vraća.