Loading Догађаји
  • Овај догађај је прошао.

Река Черна пролази кроз Национални парк Домоглед. Усекла је долину између планина Годеану и Черне са једне и Валканулуи и Мехединти са друге стране.

        19.05.  На пут ка овим планинама кренућемо са паркинга у Устаничкој улици код броја 125 у 16.00 часова. Путоваћемо Ђердапском магистралом и уз краће успутне паузе, на нашем одредишту ћемо бити око 23:00. Сместићемо се у пансион Думбрава. Постоји могућност спавања и у сопственим шаторима.

        20.05.  Шетња овог дана ће започети у 7:30. Непосредно крај пансиона крећемо да пратимо кањон речице Тасне, а потом излазимо на стеновити гребен дужине 3км који доминира овим делом долине. На том делу се налази и један од значајнијих врхова планине Мехединти, а то је Пиетреле Албе 1335м или Бела Стена. Дужина стазе незнатно прелази 20км, а висинска разлика у пењању и силаску надмашује 1000м.

        21.05.  И овог јутра у исто време крећемо из пансиона, али овога пута на другу страну, на планину Черну. Лаганом стазом ћемо доћи до предивног водопада Вантуратоареа. Један је од највиших у Румунији и сигурно најлепших. Даље ћемо наставити ка видиковцу са којег се пружа поглед на читаву долину и језеро које се формирало подизањем бране на реци Черни.

За Београд ћемо кренути око 15 часова, а требало би да стигнемо до 23:00.

Потребна документа: пасош, планинарска књижица оверена у 2017. години

Цена акције:  3000 динара (превоз) и 20 евра (два ноћења)

Пријаве и информације сваког четвртка од 19.00 часова у просторијама ПК Раднички, Војводе Шупљикца 31, или на acavidovdan1975@yahoo.com.