Loading Догађаји
  • Овај догађај је прошао.

Између Ибра, Рибнице и Брезанске реке налазе се Столови, планина југозападно од Краљева. Са ње се у свим правцима разилазе притоке поменутих река, које су дубоким долинама рашчланиле планину на дугачке гребене и косе и дале јој звездаст облик. Главни планински гребен је на правцу север-северозапад-југ-југоисток, са највишим врхом Камариште (Усовица)1375 m надморске висине у северозападном делу. Већим делом је под густом шумом. Западни обронци Столова формирају источни део Ибарске клисуре, а на њима се налази и тврђава Маглич. Управо ту је почетна и крајња тачка наше шетње.

15.04.2017. субота

Због велике удаљености Маглича од Београда, полазак је планиран за 05.30 са паркинга код новобеоградске општине. Уз једну кратку успутну паузу, код Маглича би требало да будемо око 9:00. Прећи ћемо висећи мост и кренути ка првом врху Клечак 866м. Затим даље гребеном све до Камаришта и Чикера. Одатле се стаза спушта назад ка  Магличу другим гребеном и тако затварамо круг око средњовековног утврђења.

Висинска разлика у успону и силаску је око 1400м, а дужина стазе близу 18км.

Потребна је добра кондициона спремност свих учесника. Због могућности да нас у силаску сустигне и сумрак потребно је понети чеоне лампе. У повратку за Београд, паузу ћемо направити у Мрчајевцима, градићу са добрим печењем.

 

Пријаве уз аконтацију сваког четвртка од 19:00 до 20:00 у просторијама ПК Раднички