Loading Догађаји
  • Овај догађај је прошао.

Биће ово четврти пут како Клинци Планинци походе поносни Цер.

Легендарна планина Цер, удаљена је 25 километара од Шапца. Са Цера се пружа поглед на благо заталасане пределе Мачванске равнице и Поцерине, све до Саве и Дрине. Планина чије је име заувек убележено на страницама историје нашег народа за време Првог светског рата и славне победе српске војске над много јачим непријатељем, интересантна је и по разним легендама… Ко још није чуо легенду о цару Тројану и његовим козјим ушима? Један такав цар или демон живео је управо на Церу…

План пута

– полазак у 7 часова са паркинга од Арене (Булевар З. Ђинђића)

– од 9 до 10 часова посећујемо Текериш и причамо о славној победи Србије над Аустроугарском (прилагођено најмлађем узрасту).

– улазимо у аутобус и крећемо пут викенд насеља Водице на Церу, где нас сачекује наш другар и домаћин на овој акцији Милисав Марковић. После освежења пешачимо до Тројановог града, остатака куле из 3 века нове ере.

– одатле одлазимо ка планинарском дому, где ћемо одржати радионицу чија ће тема бити легенда о цару Трајану.

– преко врха Цера, пешачење настављамо шумским путем… силазећи до села Трбосиље, преко поточића… долазимо до старе воденице у коју ћемо завирити, а затим до интересантне црквице… Одатле превозом идемо до села Јошеве и нашег драгог домаћина Пантелије где ћемо ручати, око 16 часова и 30 минута… 

– Укупна дужина стазе је 8,2км, стаза је претежно у спусту и није захтевна, ходамо углавном шумом

– Полазак за Београд око 18ч и 30мин.

ОПРЕМА: У складу са временом – слојевито облачење, доњи део тренерке или хеланке за девојчице… гојзерице или дубље патике, мали ранац са водом и ужином, резервном мајицом и чарапама. Заштита од кише и сунца.

ЦЕНА: 1750 дин. са ручком и уласком у спомен-костурницу на Текеришу. Ко не жели ручак, платиће 400 динара мањи износ.

ПРИЈАВЕ до чевртка на тел. 060 751 32 97, после 17 часова.

Уплата аконтације од 1000 дин. путем пост-нет упутнице у пошти, или на састанку у нашем клубу –ПК Раднички, ул. Војводе Шупљикца 31, четвртком од 19 часова.