Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.

Biće ovo četvrti put kako Klinci Planinci pohode ponosni Cer.

Legendarna planina Cer, udaljena je 25 kilometara od Šapca. Sa Cera se pruža pogled na blago zatalasane predele Mačvanske ravnice i Pocerine, sve do Save i Drine. Planina čije je ime zauvek ubeleženo na stranicama istorije našeg naroda za vreme Prvog svetskog rata i slavne pobede srpske vojske nad mnogo jačim neprijateljem, interesantna je i po raznim legendama… Ko još nije čuo legendu o caru Trojanu i njegovim kozjim ušima? Jedan takav car ili demon živeo je upravo na Ceru…

Plan puta

– polazak u 7 časova sa parkinga od Arene (Bulevar Z. Đinđića)

– od 9 do 10 časova posećujemo Tekeriš i pričamo o slavnoj pobedi Srbije nad Austrougarskom (prilagođeno najmlađem uzrastu).

– ulazimo u autobus i krećemo put vikend naselja Vodice na Ceru, gde nas sačekuje naš drugar i domaćin na ovoj akciji Milisav Marković. Posle osveženja pešačimo do Trojanovog grada, ostataka kule iz 3 veka nove ere.

– odatle odlazimo ka planinarskom domu, gde ćemo održati radionicu čija će tema biti legenda o caru Trajanu.

– preko vrha Cera, pešačenje nastavljamo šumskim putem… silazeći do sela Trbosilje, preko potočića… dolazimo do stare vodenice u koju ćemo zaviriti, a zatim do interesantne crkvice… Odatle prevozom idemo do sela Joševe i našeg dragog domaćina Pantelije gde ćemo ručati, oko 16 časova i 30 minuta… 

– Ukupna dužina staze je 8,2km, staza je pretežno u spustu i nije zahtevna, hodamo uglavnom šumom

– Polazak za Beograd oko 18č i 30min.

OPREMA: U skladu sa vremenom – slojevito oblačenje, donji deo trenerke ili helanke za devojčice… gojzerice ili dublje patike, mali ranac sa vodom i užinom, rezervnom majicom i čarapama. Zaštita od kiše i sunca.

CENA: 1750 din. sa ručkom i ulaskom u spomen-kosturnicu na Tekerišu. Ko ne želi ručak, platiće 400 dinara manji iznos.

PRIJAVE do čevrtka na tel. 060 751 32 97, posle 17 časova.

Uplata akontacije od 1000 din. putem post-net uputnice u pošti, ili na sastanku u našem klubu –PK Radnički, ul. Vojvode Šupljikca 31, četvrtkom od 19 časova.